Alternativsporter

Ni vet hur mycket jag inte förstår hur halva klotet kan tycka fotboll är en rolig sport. Jag inser helt enkelt inte det häftiga. Visst, de kan väl dribbla rätt fett ibland och dynga upp bollen i X:et. Men de kan man i alla andra sporter som har med boll att göra också fast tusen gånger snabbare. För i fotboll ska man passa till sina 10 lagkamrater 40 gånger innan man försöker dribbla någon för att då tappa bollen och låta det andra laget genomföra samma procedur. En sån match brukar sluta 1-1, som förövrigt alla fotbollsmatcher gör. Då har en kille från vardera lag lyckats dribbla en kille och skjutit bollen i mål, kul för dom. Lägg därtill att planen är alldeles för stor och allting går jättesakta pga det. (detta har jag skrivit om förr).

Vart jag vill komma med detta inlägget är att med en enda förändring, eller rättare sagt förädling så kan fotboll bli en rolig sport att spela och kolla på. Man tar helt enkelt bort offside-regeln. Lagen får då spela till varandra vart de vill på planen och orden "fiskare/snik/ligga på rulle" får en helt ny innebörd. Det kommer bli mer dueller på planen, mer mål, mer köttiga tacklingar eftersom spelarna liger längre ifrån varandra samt mer rollspelare och ikoner. Tänk er en Zlatan som bara står i offensivt målområde, jävlar vad han skulle trolla då. Han skulle göra ett "zlatan kissar på carlos-mål" varje match. Och det är väl sånt vi vill se? Ingen gillar ju att se sidledsdanne och Anders "minipitt" Svensson göra felpass på mittplan.Bort med offsiden och perz kan börja delta i konversationerna på waynes när grabbarna bara pratar tråkig fotboll, jag har en tendens att försvinna ur deras världsbild då nämligen.

En annan sport jag vill ska tillkomma är den gamla streethockeyn. Småmål, inlines, innebandyboll med plast i och skrapsår. För det är jag bäst i världen på.


håller ni med?


/pörs

Kommentarer
Postat av: a

så sant, så sant!

2011-01-10 @ 18:39:49
Postat av: Anonym

var är nyårsfilmen?

2011-01-10 @ 21:45:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0