Torsdag

Viktig info som gör att ni vet allt om torsdan!

Torsdag är den veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska åskguden Tor. På latin kallad dies Jovi, vilket betyder Jupiters dag. I norden jämställde man Tor med de romerska gudarnas konung, Jupiter. Torsdagskvällen och den därpå följande natten var enligt folktro en vanlig tid för handlingar som hade med magi och trolldom att göra. Ville man lära sig att spela av näcken eller tillverka en bjära, så skulle det ske tre torsdagar i följd. Åtgärder mot sjukdomar skulle vidtas under torsdagsnatten.

Nej så speciell är inte torsdan! Tycker den är ganska värdelös. En enda lång väntans dag på att de ska bli fredag som betyder helga. Snön föll ju som de flesta såg igår och eftersom jag är förste skottare i familjen så ska jag strax ge mig ut och göra vår uppfart fin!

Ikväll äre sista träningen inför helgens match, som kan ge oss en biljett till allsvenskan nästa år! de skulle sitta fint. matchens spelas söndag kväll i örebro!

Pannkaksdags snart, annars kommer dagen spenderas till träningen och ta de lugnt!

Förövrigt måste jag göra framvagnsinställning på bilen, när jag har ratten som om jag ska svänga vänster går den spikrakt, den har blivit sådär som styret på cykeln blir när man ramlar!

Hörs sen! Peace

/limp


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0